Predstavitev plovila
Bavaria C42

Predstavitev plovila
Bavaria C42

Bavaria C42 je logično nadaljevanje in napredek iz linije Bavaria C, vendar ima svoj izrazit značaj. Sodobna, inovativna oblika trupa s premcem v obliki črke V, ki ga je razvila Bavaria Yachts, zagotavlja tako najboljšo jadralno zmogljivost kot nenavadno veliko prostora pod palubo. 

Izjemne podrobnosti, po katerih je Bavaria Yachts znana tako nad kot pod palubo, so bile v Bavaria C42 še izboljšane in so tej nenavadni 12,38 metrov dolgi jadrnici zagotovile najboljše in najnovejše inovacije v gradnji jaht.

Posebna oblika trupa zagotavlja večjo stabilnost, daljšo vodno linijo in s tem boljše plovne lastnosti ter bolj neposreden občutek pri krmiljenju. Prav tako omogoča več prostora za krmno kabino in zagotavlja več udobja.

Premec v obliki črke V je na vodni liniji ozek in se proti krovu širi kot V. Razvili so ga pri Conssutti Yacht Design iz Italije in Bavaria Yachts, da bi trupu v prednjem delu zagotovili več prostora, kar izboljša plovne lastnosti. Plovilo potrebuje zato manj popravkov med krmarjenjem, čeprav ima izjemno široko krmo. Plovilo zato pluje bolj natančno in daje večji občutek varnosti tudi v močno vzvalovanem morju.  

Železna kobilica z razmerjem balasta 2700 kg in skupno težo samo 9600 kg zagotavlja zadosten moment. 

Večja hitrost zahvaljujoč večji površini jader

Pri razvoju načrta vrvja in jadrovja se je razvojna skupina Bavaria Yachts v sodelovanju z Conssutti Yacht Design osredotočila predvsem na dva vidika: enostavno upravljanje in nadpovprečno zmogljivost. 54 kvadratnih metrov površine glavnega jadra in 47 kvadratnih metrov genovskega jadra zagotavljata Bavaria C42 dodatno moč vetra in večjo hitrost plovbe. 

Med plovbo z vetrom jadrnica lahko za večjo maksimalno hitrost uporabi Code 0 jadro (85 kvadratnih metrov) ali genaker (140 kvadratnih metrov).

Več prostora za užitke med jadranjem

Pri oblikovanju postavitve krova se je ekipa za upravljanje izdelkov Bavaria Yachts osredotočila zgolj v en sam cilj: zagotavljanje čim večjega užitka med jadranjem. Na premecu in bočnih prehodih je za jadrnico te velikosti nenavadno veliko prostora.

Kokpit ima sedežno klop v obliki črke L, ki zagotavlja udoben položaj za sedenje, ne glede na to, ali plujete ali uživate v razkošnem kosilu za veliko mizo v kokpitu. Poleg tega je na premcu prostor za sedenje ali sončenje.

Krmar ima odličen pogled na jadra, navigacijske instrumente in morje z obeh volanskih položajev. 

Na krovu Bavaria C42 vam ni treba skrbeti za prostor za shranjevanje boj, vrvi, jadralske opreme ali reševalnega čolna, saj je dovolj prostora za shranjevanje na krmi in premcu. 

Inovativna zasnova trupa odpira nove dimenzije na krovu Bavaria C42, tudi pod palubo. Na voljo so posamezne zasnove kabin, od luksuzne različice z dvema kabinama z velikodušno kopalnico do udobne različice s tremi kabinami z dvema glavnima prostorama.

V salonu je okoli mize sedežna v obliki črke U, ki omogoča prijetno druženje za do 8 ljudi. Nasproti mize in sedežne je še ena manjša sedežna. 

Velika kuhinja v obliki črke L vsebuje vse, kar je potrebno za pripravo obrokov. Veliki delovni pulti, veliko prostora za premikanje, obilo prostora za shranjevanje in kuhalna plošča s tremi gorilniki so vključeni v standardno konfiguracijo.

Tehnični podatki

  • Dolžina čez vse: 12,38 m (40.6 ft)
  • Dolžina čez vse s kosnikom: 12,90 m (42.3 ft)
  • Dolžina trupa: 11,98 m / 12,04 m (39.3 ft)
  • Vodna linija: 11,27 m (37 ft)
  • Širina: 4,29 m (14.1 ft)
  • Ugrez: 2,10 m (6.9 ft)
  • Ugrez (nizka kobilica): 1,70 m (5.6 ft)
  • Teža: 9678 kg (21336 Ib)
  • Teža balasta: 2698 kg (5948 Ib)
  • Površina jader: 100,6 m^2 (1082.9 sq.ft)