Tečaj VHF GMDSS

Tečaj VHF GMDSS

Tečaj za radijsko postajo VHF je namenjen učenju upravljanja radijske postaje VHF, spoznavanju sistema GMDSS in ostalih teoretičnih znanj potrebnih za celostno spoznanje z radijsko postajo VHF in določili za uporabo. V kolikor je na čolnu radijska postaja VHF, mora biti med posadko nekdo, ki ima opravljen izpit oz. ima potrdilo o usposobljenosti za upravljanje z radijsko postajo VHF GMDSS. Zaradi tega je obvezen pri najemu plovila.

Tečaj obsega 4 šolske ure, na katerem se obdelajo naslednja področja:

  • teoretične osnove radijske komunikacije,
  • sistem GMDSS,
  • osnove radiotelefonije,
  • delo na postaji (z uporabo simulatorja).

V ceno je vključen dostop do simulatorja, s katerim boste lahko sami preizkusili svoje znanje in se tako odlično pripravili na izpit. Tečaj je skladen z izpitnim programom Uprave za pomorstvo Republike Slovenije.

Cenik

 Tečaj za VHF GMDSS
Redna cena100 €
Študenti / dijaki75 €
*Popust velja le za en tečaj in je vnovčljiv samo enkrat

Cena vključuje:

  • tečaj dolžine 4 šolskih ur,
  • priročnik za tečaj za radijsko postajo VHF GMDSS
  • dostop do simulatorja radijske postaje VHF GMDSS*

Tečaje za VHF GMDSS ponujamo tudi individualno ali pa zaključenim skupinam. Za več informacij nas kontaktirajte na navtika@strojnik.si oz. izpolnite kontaktni obrazec spodaj.

Izpit

Izpit za VHF postajo poteka na Upravi Republike Slovenije za pomorstvo, v Kopru. Ta je izveden pred dvočlansko komisijo in je tako teoretičen kot praktičen. Zahteva znanje o sistemu GMDSS, delovanju VHF postaje in obsega tudi delo na simulatorju.

Cena izpita je 49,50 € (30,00 € pristojbina za opravljanje izpita, 19,50 € upravna taksa) in jo je potrebno plačati Upravi RS za pomorstvo.

Prijavi se na navtični tečaj STROJNIK.SI

PRIJAVI SE